Са речи на дела

У реализацију постављеног и написаног плана развоја почињемо када ВИ за то будете били спремни. Тада са речи прелазимо на дела, тојест више исписаних речи на тему Вашег пословања и Ваших идеја.

Та дела су заправо све писане форме за интернет, штампу и било који други медиј који се данас користи за презентацију и промоцију Ваше фирме – садржај за веб странице, друштвене мреже и друге актуелне канале комуникације.

Уколико Вам није јасно на који начин бисте могли да “упакујете” и пласирате написане текстове или су Вам страни поступци таквог креирања садржаја за интернет, онда Вас са великим задовољством повезујем са својим блиским сарадницима, које ће се радо укључити да заокруже започет процес.   

Веб странице

Презентације

Интернет презентације су најбржи и најефикаснији начин да се представите свету и дозволите да будете пронађени од стране ваше циљне групе, зато је веома битно како ћете искористити прилику за први утисак и на који начин ћете се представити. Презентације могу бити на једној или више страница и циљ оваквих сајтова јесте да посетиоце, у што краћим и јаснијим цртама, упозна са Вашим пословањем.

Интернет портали

Блогови, магазини и колумне

Новинарство је одавно променило своју форму па се тако данас новинари изражавају преко блогова, интернет магазина и разних, концептуалних, портала. И сама, као новинар, била сам аутор многих текстова за овакве сајтове, ослањајући се на новинарске вештине и знање, али и на законитости "SEO" оптимизације. Суштина писања садржаја за интернет је пронаћи баланс у наративу и кроз писање се једнако обратити и људима и програмима (алгоритмима претраге).

Интернет продаја

интернет продавнице, берзе и аукције

Замислите да држите продавницу у улици кроз коју дневно прође неколико милиона људи. Како бисте се представили и како би описали своје производе / услуге? Знам, велики је изазов пронаћи праве речи и научити "машину" да тргује као човек али, уз праве сараднике и праве речи могуће је креирати виртуелни простор у којем ће се посетиоци осећати добродошло и посебно.

Друштвене мреже

објаве, приче, кампање...

Друштвене мреже су данас неизоставни канал комуникације путем којег имате прилику да се представите и повежете са људима сличних афинитета, да представите своје производе/услуге, анкетирате посетиоце и да креирате квалитетну интеракцију са пратиоцима... Укратко, мреже су мултимедијалне платформе које Вам, уз квалитетно исписану и описану причу, могу донети већу медијску пажњу него иједан други маркетиншки алат... Зато будите слободни да се јавите и да заједно креирамо причу која тече.

Штампани медији

магазини, брошуре, каталози...

Иако је интернет преузео примат када су медији у питању, још увек постоји потреба за штампаним медијима за све оне љубитеље папира међу прстима. Самим тим што штампа губи на квантитету требала би да се фокусира на квалитет... и због тога своју новинарску професију радо стављам у сврху квалитетне писане речи.

Слогани

...и остале писане умотворине

Неки мудри људи су рекли да једна слика вреди хиљаду речи. Такође са хиљаду речи је могуће и дочарати, описати, неку слику, али како то учинити са две, три речи? Како своју идеју свести на слоган који ће у кратким цртама, потезима, нацртати слику?... Управо у овом делу сви застану јер схватају да је лакше наћи хиљду речи него три... и код оваквих тегоба најбоље је обратити се стручњаку за речи јер слоган је ипак глас који ће вас дуго, дуго пратити.

4
Са речи на дела
5

Да реке не би пресушиле оне треба да теку, тако исто и Ваша прича, потпомогнута правим речима, тече. Овај ток се одржава писањем и формулацијом нових мисли и намера. У овој фази развоја се постављају стубови нарације и на месечном нивоу се одржава ток речи.