Реч има моћ

Да није тако не бисмо оволико времена проводили у разговарању, дописивању, читању, слушању. И када је изговориш, посебно када је напишеш, остаје јака и отпорна толико да у комбинацији са другим речима може да сведочи о разним временима, просторима, збивањима, људима и појавама. Тако је са писаном историјом, путописима, вестима, биографијама, сваком науком, уметношћу. И чини се да је лако пошто је и сама лака док се изговара, некада чак и непромишљено, а онда у налету наметнутих тема и задатака, када се од нас очекује да напишемо те неке своје речи, схватимо да баш и не иде … ни лако, а посебно не иде да је читко и разумљиво свима који се писаном речју служе.

Реченица је материјализована мисао, а прича је тек дело које се може поредити са најлепшом сликом, мелодијом, филмом или вајарском скулптуром. Дакле писање је и уметност, само што своју књигу још немам. Много личног текста сам успут и случајно написала за друштвене мреже, да је то већ могла постати књига, само унутрашњи глас збори да јој још време није, али да је у реду да помогнем око писања туђих пошто ме машта и моћ запажања никада издали нису.

Ипак, оно што многе изненади је мој дар да туђе писане речи казујем. За мене никаква новост пошто су ми врло рано указали на тај таленат, те сам дуго била члан аматерског театра, а годинама се надметала у декламовању. То је и даље моја велика љубав и казану реч подвлачим једнако као и писану. Зато верујем да ћу једног дана издати аудио књигу, а до тад ћу и даље казивати туђе текстове и грлом их оживљавати посебно уколико осетим да много вреде.

Да ли онда и даље сумњате у моћ коју реч има?

Пише се више него икада пре … на свакој етикети, реклами, билборду, опису испод слике на мрежама… дакле свуда и на свему стоји неки текст. Такође више него икада, а за потребе интернет презентација, постоје текстови који се одавно не могу мерити новинарским шлајфнама, али се могу обликовати новинарским вештинама. Одговори на сва важна питања се траже у писању за медије, али и у маркетиншке сврхе, па ко слаже његово је, ја га слажем и на крају сложим по своме, према осећају и уверењу да и најмањи делић стварности носи истину вредну дивљења и представљања. Такви су данас квалитетни блогови.

Зато мој посао почиње већ са првим разговором, често кажем интервјуом, који се деси између клијената и мене. Трудим се да забележим све што радите и како радите. Ослушкујем Вам жеље, потпитујем, наводим да помирите свој профил и профит, а све са циљем дугог опстанка Вашег бизниса који тако негован може постати и мој понос.

Трагањем за својим местом у пословном свету, препознала сам сличне приче и код других људи, са другим професијама и са јаком потребом да нешто промене у каријери, али не знају како да идеју сроче и неком је презентују. Од њихове замисли, преко мојих питања, до написаног плана, презентације, брошуре, књиге, сајта…Речима чинимо видљивим све оно што претпостављамо да други виде, а заправо превиђају.
Са друге стране много је и личних, занимљивих прича неисписано, а које могу постати лепи блогови и још лепше књиге. Зато, да идеје не би избледеле, већ постале живе – попуните контакт формулар који се налази на овој страни.

1
Упознавање
2

Консултације су неопходне пре почетка сваког посла. На консултацијама разговарамо о формулацији посла, решењима, идентификацији тржишта и циљне групе. Консултација траје 45 минута и одвија се преко "Зум" платформе, након чега добијате и снимак консултације.